Как да науча повече за HTML и CSS

Един от най-бързите и лесни начини, по който можете да научите нови неща за HTML и CSS е като просто прегледате „source code” на който и да е сайт. Можете да го направите като кликнете с десния бутон на мишката върху уебстраницата и след това изберете „view page source” на менюто, което се отваря. Ето как става в Mozilla Firefox и Google Chrome браузърите.

Добра идея е и просто да използвате търсачката Google за да научите допълнителни неща за HTML елементите и възможностите на CSS. Заслужава си дори само ако научите някой готин трик.

Освен това, уебдизайнерите са винаги доста щедри. Обикновено те с удоволствие ще ви дадат подробности по това как те самите са получили техните резултати. Сайтът W3Schools е доста популярен източник на знания, но и той търпи критика, така че не вярвайте на всичко, което прочетете там. Чудесно допълнение е и HTML Dog.

Ако искате да се усъвършенствате винаги можете да научите малко JavaScript. Това е нормален преход, защото тогава ще можете да разберете най-важните неща от „object-related” програмирането, както и базовите операции с JavaScript.

Инструменти за уебпрограмисти

Препоръчваме ви също така да се запознаете с топ инструментите за уебразработка на браузъра ви. Браузъри като Google Chrome доста добри вградени инструменти за уебразработка. Ако пък работите с Mozilla Firefox, то тогава ще трябва да инсталирате Firebug разширение.

Имайки предвид, че сте начинаещи в разработката на сайтове, вие ще трябва много добре да се запознаете с инструмента „element inspector”, който ще ви помогне с разучаването на HTML и CSS. За целта трябва да си изберете един от елементите на страницата и да натиснете десния бутон на мишката. След това просто изберете „inspect element”. Ще се отвори нов прозорец в долния край на браузъра. Погледнете в лявата част на този прозорец за да видите „page source”. Елементът, който сте избрали да инспектирате е маркиран. В дясната страна можете да видите CSS на елемента. По този начин вие имате възможността да изследвате CSS на място в самата страница и да внасяте промени. Трябва да знаете обаче, че промените, които правите са локални, т.е. след „refresh” ще се зареди страницата с оригиналния код.

Учебни материали из цялата мрежа

Полезните учебни източници в мрежата варират от видео уроци до CSS инструменти, на които можете да разчитате, че ще оптимизират вашите умения за уебразработка.

Blueprint е платформа, най-хубавото на която е нейната гъвкавост. Тя драстично намалява времето между началото и края на уебпрограмирането. Не само, че можете да я използвате при оформлението на сайта, но е ефективна и при създаването на бутони, табове и много други елементи на страницата.

Primary CSS е друга CSS платформа. Primary CSS предлага огромно разнообразие от различни предварително написани части от оформлението на сайта, за които се знае, че работят добре. Primary CSS ще ви помогне да спестите доста време когато правите цялостното оформление на страницата.

Lynda.com. Това е много добър сайт за обучение, който ще ви струва най-малко $25 на месец, но ще си заслужава. Ще можете да избирате между набор от курсове за уебразработка и софтуер. Само си помислете: теоретично можете да го използвате само за месец и да научите всичко, което искате. След това можете да закриете акаунта си докато не пожелаете отново да научите нещо друго.

Книги, които можете да прегледате

Въпреки че можете да научите доста за създаването на уебсайтове по интернет, понякога книгите просто нямат заместител. Нали помните книгите? Те се намираха наоколо доста преди интернет дори да се появи…

 

Статичен уебсайтсайт

 • Избор от каталог с над 540 качествени готови дизайна на уебсайтове
 • Промяна на дизайна с желаните цветовете и снимки
 • Оформяне на уебсайта с вашите текстове, оферти и контакти
Виж още

САМО ЗА

350лв.

Динамичен уебсайт

 • Дизайн на вашия уебсайт
 • Система за контрол на съдържанието
 • Оформяне на съдържанието в уебсайта
 • Обучение за работа с контролния панел
Виж още

САМО ЗА

500лв.

Онлайн магазин

 • Дизайн на онлайн магазина
 • Голям брой функции в онлайн магазина
 • Фейсбук интеграция на всеки продукт
 • Обучение за работа с контролния панел
Виж още

САМО ЗА

600лв.

 

ПОРЪЧАЙТЕ ИЗРАБОТКА НА УЕБСАЙТ И ПОЛУЧАВАТЕ БЕЗПЛАТНО ЛОГО. ПОВЕЧЕ!

 

КОНТАКТИ

 • За поръчки и запитвания за изработка на уебсайтове или фейсбук маркетинг:
 • Телефон: 0883 465 477

  E-mail: promark.bg@gmail.com

 • Запитване

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

ПОЛЕЗНИ СТАТИИ

 
Изработка на сайт с админ панел
Запитване за сайт
Изработка на статичен сайт за 150 лв.